Menu

nieuwbouw van 3 sociale woningen

  • opdrachtgever: Gewestelijke Maatschappij voor Volkswoningen
  • ​fase: voorontwerp

sociale huisvesting

Het project is gelegen binnen het patrimonium van de Gewestelijke Maatschappij Voor Volkswoningen. De wens is om de twee halfopen woningen te vervangen door drie rijwoningen. Het gabarit van de aanpalende woningen dient te worden gerespecteerd.

slim en compact bouwen

De bestaande voortuinstrook is te smal om te dienen als parkeerstrook. Om deze reden wordt de inkomhal teruggetrokken van de voorbouwlijn, zodat er een wagen op eigen perceel geparkeerd kan worden. Het andere gedeelte van de voortuin wordt ingericht als groenruimte. Naast ruimte voor de wagen creëert dit ook een overdekte inkom en een toegang tot de fietsenberging.

De leefruimte is volledig georiënteerd op de tuin, zodat er ten volle hiervan genoten kan worden. Door de oriëntatie van de tuinzone, kan er eveneens gewerkt worden met grote raampartijen, zonder dat er gevaar voor oververhitting optreedt.

Interesse om met ons samen te werken? Contacteer ons