Menu

renovatie van een burgerwoning - Sint-Niklaas

opdracht: architectuur en stabiliteit
bouwjaar: 2017 - 2018

woning opent zich naar de tuin

De bestaande woning was een pand met klassieke karakteristieken, maar niet logisch ingericht. Er was weinig contact met de tuin en de leefruimte had geen directe verbinding met de keuken.

In het hoofdgebouw werd de klassieke indeling gerespecteerd en behouden, net als de deuren en moluren die het karakter van iedere ruimte definieerden. De achterste buitenberging werd afgebroken en in de bestaande achterbouw werden de binnenmuren verwijderd. Een minimale toevoeging werd bijgevoegd tussen het hoofdgebouw en de achterbouw op het gelijkvloers. Het grote schuifraam reikt tot aan de dakrand waardoor het licht tot diep in de woning kan binnenvallen.

De keuken is open naar de leefruimte toe, maar zit toch achter een hoek, waardoor de grandeur van het hoofdgebouw, met schouwen, moluren, sierwerk gerespecteerd wordt. De bestaande achterbouw werd volledig opengewerkt waardoor de keuken volledig gericht is op de kleine stadstuin, die hierdoor een extra leefruimte van de woning kan vormen.

Interesse om met ons samen te werken? Contacteer ons