Menu

energetische totaalrenovatie rijwoning - Sint-Niklaas

  • opdracht: architectuur en stabiliteit
  • bouwjaar: 2014

rijwoning krijgt metamorfose

Totaalrenovatie en uitbreiding van een rijwoning in Sint-Niklaas met aandacht voor detaillering en een doorgedreven isolatie.

De bestaande openingen in de voorgevel werden behouden, maar het uitzicht van de woning is totaal vernieuwd. In het houten volume, dat doorloopt tot in de inkomhal zit een handige fietsenberging verscholen. Op het gelijkvloers wordt de openheid van de woning versterkt door een patio tussen zithoek en eetkamer. Het uitgangspunt voor deze renovatie was en relatieve smalle leefruimte open te werken en veel licht en zicht te creëeren.

energetische renovatie

In deze renovatie ging er veel aandacht naar een doorgedreven isolatieschil en de toepassing van energiezuinige technieken. Er werd gekozen voor een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming.

Interesse om met ons samen te werken? Contacteer ons