Menu

6 sociale huurappartementen - Steendorp

  • opdrachtgever: Woonanker Temse
  • opdracht: architectuur en stabiliteit
  • datum: 2010
  • E77 - K37

Het project sluit in de Gelaagstraat aan bij de kroonlijsthoogte en dakhelling van de aanpalende woning. Om de enge steeg in de Warandestraat meer ruimte en zichtbaarheid te geven werd geopteerd om aan deze zijde afstand te nemen van de aanpalende bebouwing en een buitenruimte te creëren die zowel dienst doet als openbaar voorportaal voor de inkom van de appartementen als voor het binnengaan van de steeg. De luifel accentueert dit en vormt samen met de open ruimte een vloeiende koppeling aan de bestaande bebouwing. Achteraan wordt aan de steeg een binnentuin voorzien zowel voor publiek gebruik als buitenruimte voor appartement 2 (dat vooraan een privé terras heeft). De fietsenberging geeft uit op deze binnentuin.

Door de inkom aan de steeg te voorzien, krijgen we niet enkel een meerwaarde voor de buitenruimte, maar konden we tevens de appartementen zo organiseren dat de leefruimtes zo maximaal mogelijk aan de straatkant gepositioneerd werden. Vanuit alle appartementen is er in de leefruimte zicht op de Schelde. Hier werden ook de terrassen voorzien met een oriëntatie Zuid en Zuid-Oost. Tevens werden de terrassen zo geplaatst dat het merendeel ook rechtstreeks vanuit de keuken toegankelijk zijn.

Interesse om met ons samen te werken? Contacteer ons