Menu

horizontaal appartementsgebouw - Wetteren

Een verkavelingswijziging ligt aan de basis van dit project. Drie loten voor halfopen bebouwing werden omgevormd tot twee loten. Lot 2 bevindt zich achteraan op dit unieke perceel in de stationsbuurt van Wetteren, en werd bestemd voor een ééngezinswoning. Op lot 1, aan de straat, werd dit gebouw ingeplant.

  • opdrachtgever: De Cock
  • opdracht: architectuur en stabiliteit
  • bouwjaar: 2009
  • K30

​Het programma bestaat uit een gelijkvloerse woning met afzonderlijke ingang en private tuin voor de opdrachtgever. Het grote stedenbouwkundige volume liet toe vier extra appartementen te voorzien in het gebouw, alle met individuele garages.

Planmatig werd - zowel bij de gelijkvloerse woning als voor de appartementen - het archetype van de patiowoning getransformeerd en verzoend met de compactheid van een energiezuinig gebouw. Het resultaat combineert een maximale ruimtewerking en privacy met een laag verbruik en een optimale oriëntatie naar de zon.

Het gebouw is ecologisch in zijn materiaalgebruik (silicaatsteen, dampopen houtskelletbouw, FSC,...), zijn energieverbruik (K30), de keuze voor hybride ventilatie (C+), in de optimalisatie van de passieve zonnewinsten, door de aandacht voor verhoogde toegankelijkheid (ADL).

Interesse om met ons samen te werken? Contacteer ons