Menu

toegankelijk vakantieverblijf in het groen - Sinaai

  • opdracht: architectuur
  • bouwjaar: 2015

ecologische vakantieverblijf in het groen

De bouw van een aangepast vakantieverblijf kan tot 24 personen. Alle gemeenschappelijke ruimtes en ook de slaap- en badkamers zijn volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

De vorm en de gebruikte materialen van het gebouw verwijzen naar een hoevewoning met stallingen. Om het volume niet te laten overheersen in de omgeving werd er half ondergronds gebouwd. De toegang is bereikbaar door een rolstoeltoegankelijke helling. Door de combinatie van vorm en materialen past het gebouw zich volledig in in de groene context.

In een groene omgeving hoort een duurzaam gebouw. Daarom werd er bewust voor energievriendelijke technieken gekozen:

  • BEN woning (Bijna Energie Neutrale woning)
  • Warmtepomp
  • Vloerverwarming
  • Passieve koeling
  • Zonnepanelen
  • Ventilatie met warmteterugwinning
  • Douches met warmteterugwinning

Deze vakantiewoning is ook te huur, zie: www.hoeve-oswald.be

Interesse om met ons samen te werken? Contacteer ons