Menu

nieuwbouwwoning met barnwood te Stekene

  • opdracht: architectuur + stabiliteit
  • uitvoering: 2018

strakke nieuwbouw met originele toets

Een perceel met de tuin op het noorden gericht, langs twee zijden omsloten door een voet- en fietspad aan de rand van een nieuwe verkaveling. Hierop wenste de bouwheren een energiezuinige woning met veel bergruimte en drie ruimte slaapkamers te realiseren.

We hebben van de nood een deugd gemaakt en van de noordzijde en oostzijde geprofiteerd om langs deze zijde de gevel bijna volledig open te werken. De voorgevel is redelijk gesloten gehouden om wille van de privacy.

De keuze van de gevelsteen lag al van voor het voorontwerp vast, de bouwheer was vastberaden. Deze bruin-genuanceerde verlijmde gevelsteen contrasteert mooi met het anthracietkleurig schrijnwerk en vergrijsd barnwood. Deze zilvergrijze accenten doen de gevel helemaal opleven en zorgen voor een frisse toets.

foto's: Katoo Peeters

Interesse om met ons samen te werken? Contacteer ons