Menu

vrijstaande woning - Temse

Het betreft een nieuwbouw eengezinswoning met de achterkant gericht op het zuiden. Achteraan werden keuken, zithoek en eetkamer helemaal opengewerkt naar de tuin toe. Vooraan werd de gevel gesloten gehouden in functie van de privacy.

  • opdracht: architectuur en stabiliteit
  • bouwjaar: 2009

contact met de tuin en ruimtelijkheid

De ruimtes werden open gehouden maar kregen elk hun eigen identiteit mee door hun positie en oriëntatie en door de conceptie van het buitenschrijnwerk. De vide boven de eetkamer vormt het hart van de woning waar alle ruimtes ahw rond geschakeld werden en waar alle ruimtes van gelijkvloers en verdieping met elkaar contact maken. De badkamer werd gekoppeld aan een buitenpatio met buitendouche.

De gevelmaterialen bestaan uit de combinatie van gelijmde gevelsteen en ramen, deuren en gevelplanken uit padoek met het FSC-label. Dakranden en dorpels op de verdieping zijn voorzien in een fijne koperen kraal. De poort is geïntegreerd in de gevelbeplanking van de voorgevel.De vloer op het gelijkvloers is voorzien in polybeton, de verdieping in eiken parket. Aansluitend op de vloer is ook het keukentablet en de trap in zichtbeton uitgevoerd.

Interesse om met ons samen te werken? Contacteer ons